tisdag 17 februari 2015

Önskeinlägg: Bokningstips till nya KonsulterDet sägs att jobbet som PartyLite Konsult är lätt, roligt och lönsamt. Man tjänar pengar, får många nya vänner och chansen att komma med på äventyr som man bara kunnat drömma om innan. Ja, inte undra på att nya Konsulter startar med stort iver -NU ska det säljas, tänker man. Hello fame& fortune!
 
Och sen händer det. Man får sin första avbokning och det känns svårt att jobba vidare. Äsch, ingen vill köpa av mig, tänker man. Allt det som lät så roligt och lätt i början känns nu mitt i allt oöverkomligt och jättesvårt och man vet inte riktigt vad man hade tänkt sig då man tackade ja till jobbet. 

Äh! Jag.Vill.Nog.Sen.Heller.Inte.

Men hörni, ge inte upp riktigt än för PartyLite Superhjälten Birgitta "Bg" Glans är här! Och hon har svarat på frågor som många nya (och varför inte erfarna) Konsulter går och grubblar på. För er som inte vet så är Birgitta Glans PartyLites Träningschef (National Training Manager) i Sverige och jobbat inom branschen LÄNGE! Många av alla Konsulter var inte ens födda när BG startade, vilket också betyder att hon gått den långa vägen. Men bästa av allt, hon vet vad hon talar om eftersom hon själv också varit den nya Konsulten en gång eller som hon själv brukar kalla det, lilla Lisa i skogen ;)

Med glimten i ögat och skratten i rösten säger hon ”Gör som jag säger, så kommer det att gå bra!”

 


Så Bg, berätta, vad är det allra viktigaste att komma ihåg som ny Konsult? 
För det första, välkommen till PartyLites härliga värld, fylld av ljus och produkter! Roligt att du har lust att pröva. Man kan inte och ska inte lära sig allt.Ingen av oss är Robotar. Tro mig, produkterna säljer sig själva på något sätt. Alla produkter har instruktioner i kartongen. Det är viktigt att säga. Trots allt är det viktigaste att vara glad, vänlig och villig att ta reda på svar. 

Vad är de viktigaste redskapen jag behöver för att komma igång? Vad ska jag investera i?
Startpaketet har du erhållit, det är en bra bas att börja på.  Du har haft ditt Premiärparty och säkert kompletterat upp med någon/några produkter? Satsa alltid på försäljningskampanjerna! Då tjänar du samtidigt pengar och får ”presenter gratis”. 

Varifrån får jag bokningar då jag har gått igenom all släkt och alla vänner?  
Gör en kontaktlista på 100-75-50 eller 25 personer. Fyll på denna lista med personer du möter i alla möjliga sammanhang. Detta blir din "kontaktbank".
Samla också gärna på e-postadresser och skicka ditt personliga nyhetsbrev  "Candle Connection" till alla intresserade.

Vad är det allra viktigaste bokningstipset du kan ge? 
Skilj på bokningar på och utanför ett Party! Din 100 lista med människor du känner eller inte känner, är din bank att ta till när du behöver extra bokningar. Informera alla vänner och bekanta att du erbjuder PartyLites produkter och kom ihåg att informera om vad värdinnan får vid ett Party. 
Men tipset nr 1: tänk att du erbjuder, inte tjatar eller ber.

Hur skapar man nya kundkretser? 
Använd "blomman" som utgångspunkt.Att bjuda in olika kretsar av människor blir en bra gästmix och du kommer att ha lättare att få bokningar ju fler kretsar det är. ”Blomman” är som en Majblomma med 5 kronblad.Du noterar på kronbladen, tex 5 grannar, 5 släktingar, 5 arbetskolegor, 5 personer från fritiden, 5 från barnens kompisars föräldrar o.s.v.  När du förbereder dina Värdinnor, fråga alltid Värdinnan, vem hon känner som vill ha Party efter henne? Värdinnan har ju chans på Bokningspresenter, vad önskar hon sig?

Hjälp! Jag har fått en avbokning, vad ska jag göra? 
Ringer Värdinnan med kort varsel, så åk ändå oavsett antal gäster! Hon kanske har en hel timma på sig att kontakta, ”sista minuten”.
Är det något längre varsel, ta ett eget Party hemma själv! Kom ihåg att vi alla råkar ut för detta, våra Värdinnor/Gäster kan naturligtvis bli sjuka! Men håller du tät kontakt med dina Värdinnor så minimerar du risken för avbokningar. 

Vad kan man göra för att maximera min försäljning?  
Det är bättre att ha med få produkter som kostar många ”kronor” än massor med små produkter. En billigare vara hittar kunden alltid, men en dyrare vara vill man se i verkligheten och känna på!

Hur kan man som Konsult utnyttja Facebook och Instagram som marknadsförningskanal? 
Du har säkert redan tagit kort på dina produkter och produktbord? Lägg den typen av foto både på Facebook, Instagram, decoplattform. Bjud in alla att gilla PartyLite Nordic Fanpage på Facebook. Från den sidan kan du även dela både foton och videon till dina Facebook vänner. 

Uttnyttja sociala medier så mycket som möjligt, det är både roligt, lätt och gratis.Var stolt över vad du gör och produkterna du säljer, det väcker intresse!
  


Slutligen vad är dina bästa tips till ett lyckat Party?   
Kort, glatt, intressant och engagerande > gärna där gästerna deltar. 

Lycka till!
Bg&Maria  

P.S. Sugen på fler tips från Bg? Häng med på hennes populära online webinarer. Inbjudan skickas alltid till alla Konsulter per e-post. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar