lördag 20 december 2014

DIY tips med Anne&Lotta, förvandla ljusrester till vackra rosor!Tändrosor är ett perfekt sätt att få fart på elden i brasan eller i takkan som vi här i Finland brukar kalla det till. Tändrosorna görs av äggkartonger och ljusrester,alltså ett perfekt sätt att återvinna PartyLite ljus på.Lätt och roligt att laga dessutom! 

Om du inte har en brasa hemma så är rosorna perfekta presenter och dessutom jättevackra som dekorationer i PartyLite produkter!

Färgen kan du välja själv fast helst inte vitt eftersom det inte täcker äggkartongens gråa färg, men blandar du vitt med rött så blir det ju härliga rosa rosor! Vi använde oss av röda doftfria Votivljus för att visa hur man gör. 

Du behöver:
Doftfria PartyLite ljusrester eller Partylite Votivljus
Äggkartong (en kopp blir en ros)
Vattenbad för att smälta paraffinet i
Kökstång eller dylikt
En kartongbit som underlag
Pysselstämning! 

Gör såhär: 

Steg 1.
Riv äggkartongens botten till små äggkoppar. Spara överblivna bitar, du behöver dem senare.


Steg 2. 
Riv en lång remsa av äggkartongens lock. Rulla ihop remsan och lägg den i äggkoppen , detta blir rosens mitt. Fyll i sedan med kvarbliva bitar tills du är nöjd med rosens utseende. Gör alla rosorna klara. Steg 3.
Smält ljusen i vattenbad, med låg värme. Lägg kartongbiten som ett
underlag för rosorna. Tips! Använd helst inte dina nyaste och finaste kastruller för detta ändamål!          


Steg 4.
När ljusen smultit ner är det dags att doppa rosorna i. Gör detta en för en med hjälp av en kökstång eller dylikt. Ta ett stadigt grepp om rosen med tången och vänd på rosen i kastrullen så att den täcks av paraffin. Lägg sedan rosen på kartongbiten för att torka,gör samma till nästa ros. För att uppnå ett bra resultat skall rosorna doppas  minst två gånger, låt dem bara torka emellan. 
Sedan är rosorna klara! Paketera in i en fin ask (dekorera tex. en PartyLite kartong och knyt fast men en fin rosett) eller sätt i din brasa.

Jag kan varmt rekommendera att testa dessa själv. Det var jättekul och lätta att göra! Undrar vad annat man kan hitta på att göra med ljusrester? Tips? Anyone?   

Maria

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar idé, ska använda mina som dekorationer på visningar.

    SvaraRadera
  2. Hej Eva! Tack för din kommentar, så glad jag blev!Tändrosorna kommer alldeles säkert att bli omtyckta på dina Partyn :) God jul!
    Maria

    SvaraRadera